DRAKYÁDA 2008

obrázek zdendy

Zdálo se, že letošní drakyiáda neproběhne zcela ideálně. Jednalo se o XIII. ročník a předpověď počasí nezněla nijak optimisticky. Přesto se 20. září 2008 na letišti sešlo několik soutěžících. Jednalo se o „staré“ ostřílené borce i o zcela „čerstvou“ krev.

obrázek daněčka

Po obědě bylo vše připraveno a zábava mohla začít. Zkušená komise přistoupila k první, velice důležité, kontrolní činnosti. K technické kontrole draků. Hodnotila se konstrukce (originalita i provedení) a vzhled. Někteří účastníci velice překvapili (Jíťa drakem, Jirka zlepšovákem), u jiných s předpokládalo, že budou vyzbrojeni kvalitním materiálem. Po kontrole se soutěžící odebrali na plochu a nastala další část závodů. Předvést letové vlastnosti. Někdo létal vysoko a dlouho, jiný nízko a chvíli, odvážní jedinci předvedli i akrobatické prvky. Někteří ovšem nelétali vůbec. Proto bylo nutno udělat několik technických úprav a vyzkoušet letové vlastnosti znovu. Někteří konstruktéři s opravou uspěli, jiní si i přes veškerou snahu mnoho nezalétali. Přesto si všichni užili spoustu legrace a radosti.

obrázek jirky se zlepšovákem

Po ukončení letové části se převážná většina „promrzlých“ soutěžících přesunula do budovy a u čaje trpělivě vyčkávala na příchod porotců.

Po jejich příchodu z poradní místnosti nastalo vyhlášení výsledků. Všichni soutěžící obdrželi perníček ve tvaru draka a navíc ještě perníček za konstrukci. Pro výherce byly připraveny nádherné dorty. Soutěžících bylo 19, na třetím místě se umístil Zdenda Světlík s drakem Upírem, na druhém Tůmovi se svým maxi drakem a vítězem se stal Jiřík Kočí s Tlapkou.

Po předání výher se všichni přítomní (soutěžící i nesoutěžící) vrhli na dortíky a s kávičkou či čajíkem si je náležitě vychutnali.

Poté převážná většina účastníků zmožena námahou uklidila draky (do aut či do kotelny) a odebrala se do tepla svých domovů.

Avšak několik majitelů dobře létajících draků si pouštění svých mazlíčků užívalo i po ukončení soutěže.

XIII. ročník drakyády se vydařil. Žádná hrozivá katastrofa se nepřihodila. Možná i proto, že nikdo netušil, že se jedná o třináctý ročník.

BKLB


Výsledky

pořadí majitel název body
1 Jiřík Kočí Tlapka 111
2 Tůma Drak 110
3 Zdenda Světlík Upír 109
4 Šárka Hoskovcová Babochlap 102
5 Kryštůfek Dopravák 100
6 Jíťa Dragon 99
7 Šárka Hoskovcová Blok 96
8 Jiřík Vokřínek Bárt 92
9 Soňa Sonička 90
10 Honzík Čermák Mrak I. 85
11 Zimáci Dudlik 81
12 Honza Maisner Klaun 79
13 Anička Šebestová 70
14 Patrik Paťo 68
15 Julinka Iháček 67
16 Honzík Blažek Sluníčko 62
17 Zdeněk Vladař Kostra 54
18 Lenka Infantilák 51
19 Kája Čermák Mrak II. 38

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek